Werkwijze

Wij werken op maat en samen met jou en andere betrokkenen. Hieronder leggen we uit hoe het verloop het proces van aanmelding en start verloopt. 

Jij bent uniek. Daarom mag je van ons een traject verwachten dat past bij jouw behoefte en vraag. 

Ben je al onder begeleiding bij een huisarts of de gemeente? Vraag dan of zij contact met ons opnemen voor een aanmelding. Je kunt ook jezelf aanmelden. Dan doorloop je de volgende stappen.

1. Aanmelden 

Wil je je bij ons aanmelden? Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:

  • Bel of WhatsApp naar 06 – 30 22 03 03. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30.
  • Mail naar orthopedagogie@graafschapcollege.nl. Vergeet niet jouw telefoonnummer te vermelden zodat wij zo snel mogelijk, maar zeker binnen een week contact met je op kunnen nemen.
  • Vul het aanmeldformulier op deze website in.

2. Intakegesprek

Nadat je je hebt aangemeld krijg je van ons een uitnodiging voor het intakegesprek. In dat gesprek luisteren wij vooral. Wat is jouw vraag, jouw situatie en jouw behoefte? Op die manier ontdekken we hoe wij jou kunnen helpen. Samen met jou, je ouders/verzorgers en eventueel je mentor van school stellen we een plan van aanpak op. Deze is afgestemd op jouw unieke situatie. 

 

 

3. Aan de slag!

Het gaat ons om jouw persoonlijke ontwikkeling. Soms kun je direct aan de slag met jouw plan. Je kan dan starten met individuele begeleiding/behandeling, een training of groepsbegeleiding. Het kan ook zijn dat er eerst diagnostisch onderzoek wordt verricht. Dan krijgen we helder wat we voor jou kunnen betekenen. We stellen dan alsnog een plan van aanpak op en dan kun je aan de slag. Wij doen dit graag samen en in overleg met jou en jouw netwerk. 

Lees hier meer over behandeling, begeleiding, onderzoek en training

4. Samenwerken

Wij vinden het belangrijk om in de behandeling jouw netwerk te betrekken. Dit zijn jouw ouder(s)/verzorger(s), andere familie, betrokkenen vanuit school en/of andere hulpverleningsorganisaties. Dit doen we in overleg en met toestemming van jou. Door deze contacten kunnen we zorgen dat het traject zo effectief mogelijk is. 

We werken regionaal samen met huisartsen, gemeenten (sociaal team/buurtcoaches), voortgezet en hoger onderwijs, GGZ organisaties en andere hulpverleningsorganisaties. 

WhatsApp chat