Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken kan soms veel moeite kosten. GO biedt jou professionele huiswerkbegeleiding. Hoe kunnen wij jou helpen?

Misschien lukt het je niet om thuis te werken, overzie je het niet meer of heb je moeite met een goede planning. Het kan ook zijn dat je niet goed weet hoe je het leren aan kan pakken. Het kan zijn dat je (hierdoor) meer last hebt van spanning bij toetsen en examens. Bij GO kun je terecht voor professionele huiswerkbegeleiding.

Hoe werkt dat?
Vanuit een intakegesprek kan blijken dat huiswerkbegeleiding jou zou kunnen helpen. Je kunt dan zo snel mogelijk starten op één van onze groepen. Je krijgt daar een eigen, vaste plek en je kan gebruik maken van een computer of laptop. 

De begeleiders op de groep zijn allemaal orthopedagogen of orthopedagogen in opleiding. Je krijgt een mentor die aanspreekpunt voor jou is en met jou een plan met doelen opstelt waaraan je gaat werken. Deze mentor is ook het aanspreekpunt voor jouw ouders/verzorgers, school en eventuele andere betrokkenen. 

Wat leer je?
Bij ons leer je hoe je een goede planning kunt maken en deze ook na kunt komen. We werken hiervoor met de 1Blik agenda, deze krijg je van ons. We gaan met elkaar ontdekken op welke manier jij het beste kunt leren, welke strategie je kunt toepassen om te zorgen dat je effectief leert. Ons doel is om jou hierin zelfstandig te maken.

We overhoren steekproefsgewijs en overhoren we altijd voordat je een toets of examen hebt. Dit is om samen te ontdekken of de gekozen strategie ook écht werkt. Zo niet, dan kunnen we deze tijdig aanpassen.

Als je veel moeite hebt met een vak of meerdere vakken, dan bieden wij de optie om op afspraak uitleg te krijgen van een vakdocent.

Wanneer?
Onze huiswerkbegeleiding is er iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.30 en 17.30 uur. Je komt dan naar onze locatie aan de Notenlaan 2 te Doetinchem.

Voor wie?
Wij bieden huiswerkbegeleiding voor alle jongeren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Opties

Wij bieden particulier twee opties om je verder te helpen. Daarnaast bestaat de optie van aanmelding via de gemeente (onderaan de pagina).

1. Huiswerkbegeleiding (HBL)
Je kiest tussen 2, 3 of 4 keer per week begeleiding. De orthopedagoog heeft enkele keren per jaar contact met je ouders en zo nodig je school.

2. Huiswerkbegeleiding-plus (HBL Plus)
Je kiest tussen 2, 3 of 4 per week begeleiding. Na je intake maken we samen een plan en stel je leerdoelen op. De orthopedagoog, jouw ouders/verzorgers en school hebben regelmatig contact. Op die manier houden we jouw ontwikkelingen goed in de gaten. We checken hoe het gaat en eventueel passen we de begeleiding aan.

Tarieven

  • HBL 4 dagen: €76,- per week
  • HBL 3 dagen: €57,- per week
  • HBL 2 dagen: €38,- per week
  • HBL 10 keer: €200,-
  • HBL Plus 4 dagen: €91,- per week
  • HBL Plus 3 dagen: €72,- per week
  • HBL Plus 2 dagen: €53,- per week
  • HBL Plus 10 keer: €236,-

Aanmelding via gemeente
Deze tarieven zijn voor particulieren. In verschillende situaties is het mogelijk dat de gemeente wil meedenken in de mogelijkheden.

Als u hierover meer wilt weten of als u een verwijzer van de gemeente bent, neem dan contact met ons op.  

WhatsApp chat