

Behandeling
GO is er voor jou! Jij bent uniek, dus jouw traject is uniek. Het kan zijn dat je behandeling nodig hebt. Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Behandeling
Bij GO starten we altijd met een intakegesprek (zie werkwijze). Als vanuit dit gesprek blijkt dat behandeling passend is stel je samen met jouw behandelaar een plan op. In dit plan formuleer je doelen en omschrijf je hoe jullie hieraan gaan werken. Ook bekijken jullie hoe jouw omgeving jou hierin kan ondersteunen. In overleg met jou wordt dit plan gedeeld met jouw netwerk, denk hierbij aan ouders/verzorgers, een andere behandelaar en andere betrokkenen. In deze behandeling maken we ook gebruik van eHealth. Samen kijken we wat bij jou past!
We evalueren dit plan samen. Dit doen we door met elkaar te bekijken hoe het gaat, welke stappen je zet en of je de doelen bereikt. Ook vragen we je om vragenlijsten in te vullen en de uitkomsten hiervan bespreken we. Indien nodig passen we het plan aan, sluiten we de behandeling af of verwijzen we door. Voor het afsluiten van de behandeling stellen we samen een toekomstplan zodat mochten de klachten terugkomen je weet wat je kan doen en wie je daarbij kunnen helpen. We vragen je bij het afsluiten van de behandeling een tevredenheidsvragenlijst in te vullen.
Welke behandelingen bieden we?
Bij GO bieden we behandelingen die zijn gericht op psycho educatie, weerbaarheid, sociale vaardigheden, faseproblematiek, (faal)angst, stemmingsklachten, emotieregulatie en traumaverwerking. We bieden opvoedondersteuning, systeemgesprekken en oplossingsgerichte therapie.
We bieden deze behandeling op maat en werken hierbij vanuit de GGZ standaarden. Voor meer informatie over GGZ standaarden klik hier.
Behandelmethodieken
We werken met verschillende behandelmethodieken die we in overleg met jou op maat inzetten.
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
ACT leert je om flexibel om te kunnen gaan met situaties, gedachten en gevoelens, ook als ze moeilijk of pijnlijk zijn. Ook leer je betekenisvolle keuzes te maken. ACT zorgt ervoor dat je hier zelf actief mee aan de slag gaat waardoor je zelf grip hebt op dit proces.
Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
Met cognitieve gedragstherapie bekijken we hoe jouw gedachten en gedrag van invloed zijn op jouw leven en de keuzes die je hierin maakt. Door het onderzoeken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen de psychische klachten af.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
EMDR wordt ingezet op het moment dat je last blijft houden van de gevolgen van een nare, schokkende ervaring. Het helpt effectief bij traumaverwerking.
Kortdurende behandeling volgens het KOP model
Het KOP-model is een werkmodel waarmee je inzicht krijgt in de oorzaken van de klachten, wat er aan gedaan kan worden en vooral wat je er zelf aan kunt doen. Het KOP-model gaat er vanuit dat de klachten die je ervaart altijd te maken hebben met de omstandigheden en dingen die je hebt meegemaakt en de persoon die je bent ofwel hoe je met de omstandigheden om gaat. Je gaat hierbij leren jouw eigen krachten in te zetten.